Tibber

Tibbers elavtal är det som i många fall blivit jämställt med rörligt timpris, även om det finns väldigt många fler sådana.

Statsministerns ställföreträdare, energi- och näringsminister Ebba Busch nämnde just Tibber explicit på en den svenska regeringens presskonferens den 9 december 2022 som avhandlade elkrisen. Man uppmanade då den svenska befolkningen att hushålla med el och att plana ut kurvan, med Tibber som ett av verktygen.

Även om Ebba troligen menade timpriser generellt, oavsett vilket bolag el köps ifrån, så har Tibber ett populärt elavtal med en bra app, integration med andra produkter och även en butik där man kan köpa produkter att integrera för smartare elförbrukning.

Gå vidare till Tibber ➜
Tibber

Produktutbud hos Tibber

Med Tibber får du 100 % förnybar el till inköpspris. Elpriset varierar timme för timme och med Tibbers elavtal och app kan du styra din förbrukning manuellt eller automatiskt så att den billigaste elen används. Med appen kan du integrera exempelvis värmepump, termostat för exempelvis golvvärme och styra dessa så de använder undviker pristopparna. Det här är ett elavtal som, rätt använt, är bra för dig och bra för planeten.

Elavtal

Tibber erbjuder ett elavtal med timpris och abonnemangskostnad. Den fasta kostnaden för abonnemanget är 39 kr per månad. Som ny kund härigenom får du 500 kr att använda i Tibber store där du kan köpa smarta produkter för att ytterligare sänka kostnad för el i hemmet.

Elavtal

Timpris

Elavtal som erbjuds till inköpspris utan något påslag. En abonnemangstyp där du betalar 39 kr/mån.

Typ av avtal Rörligt timpris
Månadsavift 39 kr
Bindningstid Nej
Uppsägningstid 14 dagar
Faktura Kivra, e-post, e-faktura, autogiro
Erbjudande Du får 500 kr att handla för i Tibber Store

Tilläggstjänster

Följande tjänster följer med ditt abonnemang utan några extra kostnader.

Tjänst

Smart app

Håll koll på din elkonsumtion, integrera och styr smarta produkter i hemmet. Med Tibbers app kan du övervaka, planera och optimera din elanvändning för att göra elräkningen så liten som möjligt.

Tjänst

Smart elbilsladdning

I Tibbers app kan du lägga till laddbox från Easee, Zaptec eller din bil direkt och styra laddning av bilbatteri till tider med lågt pris. Tibber har stöd för att lägga in de flesta kända bilmärken i appen.

Tjänst

Solceller

Har du inga solpaneler idag så samarbetar Tibber precis som Elbruk med Otovo. Med paneler på plats kan Tibber kopplas med flera inverters och du har möjlighet att sälja din solel till andra kunder hos Tibber, till spotpris, eller använda den själv och ytterligare minska storleken på din elräkning.

Tjänst

Tibber Store

Just integration med en stor mängd elförbrukare, direkt med smarta sådana eller indirekt genom andra produkter och lösningar, är något som särskiljer Tibber från många andra elavtal. Tibber har även en butik där de säljer många av dessa produkter.

Teckna elavtal hos Tibber ➜

Elpris hos Tibber

Spotpriset är det elpris som Tibber köper in elen för och är grunden till hur högt/lågt ditt elpris per kWh kommer att vara. Ett rörligt elavtal är billigaste sett över tid medans ett fast elavtal ger dig trygghet samt att du slipper prishöjningar. Hos Tibber betalar du ett timpris där spotpriset varierar beroende på hur stor efterfrågan är på elbörsen. Se nedan vilka genomsnittliga inköpspriser som gällde för ditt elområde förra månaden.

Ett annat elbolag som likt Tibber säljer el med timpris är svenska Greenely. Här finns information om elbolagen Tibber vs Greenely.

Spotpris i februari månad

SE1

Luleå

52,03 öre/kWh

SE2

Sundsvall

52,03 öre/kWh

SE3

Stockholm

82,54 öre/kWh

SE4

Malmö

102,79 öre/kWh

Spotpriser (öre/kWh) för Sveriges elområden.

Kampanjerbjudande 2023

Få 500 kr att nyttja i Tibber Store. Värva sedan vänner till Tibber och få 500 kr att handla för, för varje nytt tecknat elavtal.

Klicka här för att ta del av erbjudandet

Villkor: Gäller endast nya kunder. Erbjudandet gäller tillsvidare.

Tibber omdöme

“Har använt Tibber i ett och ett halvt år och är så nöjda! Våra elräkningar är betydligt lägre än våra grannars som inte har Tibber :) Det är så skönt att kunna planera efter när elen är som billigast, det gör att det känns som att man "äger" sin elförbrukning.”

Kundrecension från Trustpilot

Vanliga frågor och svar

F.Har Tibber timprisavtal?
S.Ja, ett rörligt timprisavtal är det som Tibber erbjuder. Du betalar det pris som råder vid varje timme som el används. Om du är smart leder det till lägre elförbrukning, men om du använder el vid fel tillfällen i alltför stor utsträckning blir det dyrare.
F.Måste jag ha ett elavtal hos Tibber för att använda appen?
S.Ja, du behöver ett elavtal hos Tibber för att kunna se aktuellt pris i Tibber app och för att kunna styra produkter i ditt hem.
F.Hur kan jag nyttja de billiga elpriser?
S.Tibbers timpriser som följer spotpriserna varierar över dygnet. Generellt är det billigare på natten, men det kan vara stora skillnader även dagtid. Med timpris kan du nyttja detta och spara pengar på elförbrukningen. Givna saker att göra är att ladda bilen på natten, köra diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare etcetera på natten om du har en s.k. delay-funktion och optimera värmepump efter Nordpools spotpris om du har den funktionen. Du kan även tänka utanför boxen och t.ex. ha golvvärmen på i badrummet under natten så det är varmt på morgonen och därefter slå av den under dagen.
Tibber logo

Kontaktuppgifter

  • Tibber AB
  • Hemsida: www.tibber.com/se
  • Adress: Vattugatan 17, 111 52 Stockholm
  • Telefon: Ingen info
  • E-post: hello@tibber.se
  • Öppettider: Mån - Fre 09:00-17:00