Greenely

Få full kontroll på din elanvändning. Med en app kan du optimera din egen elförbrukning och analysera ditt beteende.

Greenely är ett elbolag som skiljer sig från mängden. Du får tillgång till en massa smarta funktioner i appen och kan följa spotpriserna på elmarknaden. Du kan genom att agera rätt göra så att du minskar ditt elpris och din elförbrukning. Greenelys vision är att skapa den bästa kundupplevelsen för den moderna energikonsumenten!

Vänd dig till Greenely om du ska flytta eller teckna ett nytt elavtal. Teckna enkelt online på 3 minuter och låt Greenely sköta resten åt dig!

Gå vidare till Greenely ➜
Greenely

Produktutbud hos Greenely

Med Greenelys elavtal får du 100 % förnybar el, varningar vid höga elpriser, månads - och veckorapporter m.m. Alla tilläggstjänster ingår i avtalet och du behöver inte betala något extra. Greenelys app finns både på App Store och Google Play.

Elavtal

Greenely erbjuder ett elavtal med timpris, med två olika abonnemangstyper. Du kan välja att betala abonnemangskostnaden månadsvis eller årsvis. Betalar du årsvis får du närmare 30 % rabatt på abonnemanget. Med Greenely rabattkod betalar du 0 kr de 6 första månaderna.

Typer av elavtalTimpris
Abonnemangskostnad49 - 69 kr
Köper solelJa, till spotpris + 5 öre/kWh
RabatterbjudandeJa
Rabatt till senior/pensionärNej
Rabatt till studentNej
Certifikat -
Prisgaranti Nej
Elavtal öre/kWh

Årlig

Timprisavtal med nytt elpris för varje timme. En abonnemangstyp där du betalar 49 kr/mån.

Typ av avtal Rörligt timpris
Månadsavgift 49 kr (588 kr/år)
Bindningstid Nej
Uppsägningstid 14 dagar
Faktura Kivra, e-post, e-faktura, autogiro
Erbjudande 6 fria månadsavgifter med rabattkod
Elavtal öre/kWh

Månatlig

Timprisavtal med nytt elpris för varje timme. En abonnemangstyp där du betalar 69 kr/mån.

Typ av avtal Rörligt timpris
Månadsavgift 69 kr
Bindningstid Nej
Uppsägningstid 14 dagar
Faktura Kivra, e-post, e-faktura, autogiro
Erbjudande 6 fria månadsavgifter med rabattkod

Tilläggstjänster

Följande tjänster följer med ditt abonnemang utan några extra kostnader.

Tjänst

Smart app

Följ din eldata med en app och gör smarta analyser och jämför mot andra. Gör att du kan minska din elförbrukning och spara pengar.

Tjänst

Smart elbilsladdning

En funktion i appen som gör att du helt automatiskt kan ladda din elbil när elpriset är som billigast. Spara upp till 50%.

Tjänst

Solceller

Med appen kan du följa din solproduktion. Sälj den solel som du inte använder till Greenely till ett konkurrenskraftigt pris (spotpris + 5 öre/kWh).

Tjänst

Återbäring på elräkningen

Greenely-kunder med elbilsladdare från Zaptec kan tjäna pengar genom att låta Greenely vid tillfällen pausa laddningen och därmed balansera elnätet.

Teckna elavtal hos Greenely ➜

Greenelys elavtal med timpris 20 % billigare än Vattenfall och E.ON

Under oktober 2022 var snittpriset för kunder som förbrukar mer än 1500 kWh hos
– Greenely: 97,05 öre/kWh
– Vattenfall: 121,71 öre/kWh
– E.ON: 124,76 öre/kWh

Stapeldiagram elpris Greenely, Vattenfall och e.on

Elpris hos Greenely

Spotpriset är det elpris som Greenely köper in elen för och är grunden till hur högt/lågt ditt elpris per kWh kommer att vara. Ett rörligt elavtal är billigaste sett över tid medans ett fast elavtal ger dig trygghet samt att du slipper prishöjningar. Hos Greenely betalar du ett timpris där spotpriset varierar beroende på hur stor efterfrågan är på elbörsen. Se nedan vilka genomsnittliga inköpspriser som gällde för ditt elområde förra månaden.

Ett annat elbolag som likt Greenely säljer el med timpris är norska Tibber. Här finns information om elbolagen Tibber vs Greenely.

Spotpris juni 2024

ElområdeSpotpris öre/kWh
SE1 - Luleå24,04
SE2 - Sundsvall24,04
SE3 - Stockholm27,27
SE4 - Malmö62,7

Spotpriser (öre/kWh) för Sveriges elområden.

Kampanjerbjudande 2024

Rabattkoden 6moff ger dig 6 fria månadsavgifter till ett värde av 414 kr.

Klicka här för att ta del av erbjudandet

Villkor: Gäller endast nya kunder. Erbjudandet gäller tillsvidare.

Greenely omdöme

Elbruk och Elbruks användare

★★★
3,9 / 5 - 4 omdömen

Detta betyg på Greenely är ett samlat är samlat och består av Elbruks egna samt Elbruks användares betygsättningar. Elbruks betyg är baserat på upplevelser av priser på elavtal, kundtjänst, kommunikation på webbplats samt utbud av kringtjänster.

Har du varit kund hos Greenely eller på något annat sätt varit i kontakt med dem? Välkommen att sätta ditt betyg här. Tänk på att låta betyget spegla ditt samlade intryck och låt inte enbart enstaka händelser påverka din betygsättning.

SÄTT BETYG

Goda omdömen från andra källor

“Haft Greenely i 2 månader och är mycket nöjd. Ser förbrukningen för varje timme och kundtjänst har en bra chatt. Gött att kunna jämföra sig mot andra så att man ligger någorlunda rätt gällande förbrukningen i huset.”

Kundrecension från Trustpilot

“Har du någon som helst möjlighet att styra ditt elanvändande, t.ex. tvätta och diska sena kvällar/tidiga morgnar, styra värmen och framförallt om du har elbil, då är Greenely något du kommer tjäna på.”

★★★★★

Kundrecension från Reco

Vanliga frågor och svar

F.Har Greenely timprisavtal?
S.Ja, du betalar Greenely det elpris som det kostar den aktuella timmen. Håller du koll på elpriset och optimerar din elanvändning kan du spara upp till 25% av din elkostnad.
F.Måste jag ha ett elavtal hos Greenely för att använda appen?
S.Nej, det är inget krav men är att föredra för att kunna optimera din elanvändning till fullo. Ladda ner appen, skapa ett konto och koppla ditt nuvarande elavtal till Greenely för att komma igång.
F.Hur fungerar Smartladdning?
S.Smartladdning kan optimera och schemalägga laddningen för din elbil. Genom att göra inställningar i appen kan du nå önskad batterinivå när elpriset är som billigast. För att du ska kunna utnyttja Smartladdning krävs det att du har ett elavtal hos Greenely eller har ett timprisavtal hos ett annat elbolag.
F.Hur kan jag nyttja de billiga elpriser?
S.Greenelys timpriser som följer spotpriserna varierar över dygnet. Generellt är det billigare på natten, men det kan vara stora skillnader även dagtid. Med timpris kan du nyttja detta och spara pengar på elförbrukningen. Givna saker att göra är att ladda bilen på natten, köra diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare etc. på natten om du har en s.k. delay-funktion och optimera värmepump efter Nordpools spotpris om du har den funktionen. Du kan även tänka utanför boxen och t.ex. ha golvvärmen på i badrummet under natten så det är varmt på morgonen och därefter slå av den under dagen.
Greenely logo

Kontaktuppgifter Greenely

  • Greenely AB
  • Hemsida: www.greenely.com
  • Adress: Vasagatan 40, 111 20 Stockholm
  • Telefon: Ingen info
  • E-post: support@greenely.se
  • Öppettider: Mån - Fre 09:00-17:00